Venkovní ohniště - Praktické informácie

Vonkajšie plynové ohniská Karma Premium urobia z každého posedenia v záhrade, či na terase spoločenský aj gastronomický zážitok. Príjemné stretnutia s priateľmi sa dajú rýchlo zrealizovať aj za chladnejšieho počasia alebo v neskorých letných večerných hodinách. Línie zlatých plameňov zútulnia akýkoľvek vonkajší priestor a s doplnkovým príslušenstvom je možné ohnisko využiť aj ako praktickú vonkajšiu kuchyňu a ugrilovať si chutnú večeru.

 

 

 

Hlavné prednosti plynových ohnísk:

- atmosféra, teplo, vizuálny zážitok a gril v jednom
- skvelá voľba pre mestské terasy a balkóny, bez dymu a s ohľaduplnosťou k susedom
- jednoduchá obsluha a zapaľovanie
- predĺženie vonkajšej sezóny
- pre domáce využitie aj do hotelov, reštaurácií a pre cateringové akcie
- barová a lounge výška stolov pre flexibilitu využitia

 

Ako sa starať o vonkajšie plynové ohnisko

Plynové ohnisko Karma Premium nevyžaduje zvláštnu údržbu. Avšak vplyvom počasia, náletových usadenín a lietajúceho hmyzu sa môžu v horáku hromadiť nečistoty a znižovať tak kvalitu horenia.Nižšie nájdete pár užitočných tipov ako udržať ohnisko v dobrom stave.

Bežné používanie

Pri bežnom užívaní nevyžaduje plynové vonkajšie ohnisko žiadnu špeciálnu údržbu Po každom použití však doporučujeme vybrať keramické polená a zakryť priestor horáku skleneným víkom (súčasť ohniska). Pozor, vždy je treba nechať keramické polená riadne vychladnúť a použiť pri tom ochrannú rukavicu. Tým bude horák chránený pred vnútornými nečistotami a zároveň poslúži ako zvätšená úžitková plocha stola pokiaľ zrovna nepotrebujeme oheň.

Po sezóne

Pred čistením sa uistite, že oheň nehorí a horák je úplne studený.K haseniu alebo chladeniu ohniska nepoužívajte vodu! Náhla zmena teploty horáku, môže spôsobiť jeho prasknutie, alebo poškodenie. Uzavrite plynový ventil, uzavrite plynovú nádobu a demontujte plynovú hadicu s regulátorom od plynovej flaše. Vyberte plynovú fľašu z podstavca ohniska a uložte ju na dobre vetranom mieste, najlepšie vonku. Uskladnenie nádoby by malo spĺňať bezpečnostné ustanovenia podľa platných zákonov krajiny, kde sa ohnisko používa. Odoberte a uložte všetko príslušenstvo, ako je zábrana proti vetru, grilovacia panvica s podstavcom, ventily a ostatné príslušenstvo, ktoré nie je vhodné nechávať vonku mimo sezónu. Vyberte lávové kamene, prípadne hmyz, prach a nalietané nečistoty z misky horáku. Uistite sa, že kanály horáku a vetracíe otvory nie sú upchaté a nie je vidieť žiadne poškodenie. Pokiaľ sú znečistené, očistite ich. Na čistenie horáku použite mydlový roztok, teplú vodu a mäkkú handričku. Po vyčistení horák vždy starostlivo osušte. Nepoužívajte žiadne špeciálne čistiace roztoky a chemikálie.

 

Návody

INFINITY R, Q, MAX

BARRIQUE

 

Prečo doporučujeme využiť ako palivo čistý propán?

Plynové ohniská Karma Premium fungujú ako na propán - bután tak aj na čistý propán. Pre vätší užívateľský komfort doporučujeme používať ako palivo čistý propán, ktorý má oproti propán -butánu nasledovné výhody:

  • čistý propán má bod varu -42°C a je tedy vhodnou voľbou pre zimné mesiace, keď máte istotu, že využijete celú náplň fľaše(butanová zmes sa pri nižších teplotách prestáva odparovať a zostáva vo fľaši ako kvapalina)
  • propán zaručí čisté horenie, keď na rozdiel od propán - butánu neobsahuje nenasýtené uhľovodíky a nezanecháva mastné škvrny na grilovacom príslušenstve a sklenenej zábrane proti vetru.
  • Propán neobsahuje karcinogénne látky a minimum síryv spalinách.
  • Oproti propán - butánu má čistý propán vyššiu výhrevnosť. Vyhľadajte si predajné miesto 5 a 10 kg fliaš s čistým propánom na webu partnera Tomegas s.r.o.